LOREAL HELLAS Α.Ε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Φιλοδοξία της L’Oréal είναι να καταστεί υποδειγματικός εταιρικός πολίτης που θα βοηθήσει να γίνει ο κόσμος πιο όμορφος. Δίνουμε μεγάλη αξία στην εντιμότητα και τη σαφήνεια και δεσμευόμαστε να οικοδομήσουμε μια ισχυρή και διαρκή σχέση με τους καταναλωτές μας με βάση την εμπιστοσύνη και το αμοιβαίο όφελος. Μέρος αυτής της δέσμευσης συνίσταται στη διαφύλαξη και τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής και των επιλογών σας. Ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής σας είναι σημαντικός για εμάς. Για τον λόγο αυτό, παραθέτουμε κατωτέρω τη «Δέσμευσή μας για την προστασία της ιδιωτικότητας» και την πλήρη Πολιτική μας για την Προστασία των Προσωπικών σας Δεδομένων.

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

1) Σεβόμαστε το ιδιωτικό σας απόρρητο και τις επιλογές σας.

2) Διασφαλίζουμε ώστε η προστασία της ιδιωτικής ζωής και η ασφάλεια να ενσωματώνονται σε όλες τις ενέργειές μας.

3) Δεν σας αποστέλλουμε επικοινωνίες εμπορικής προώθησης εκτός εάν μας το έχετε ζητήσει. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη σε σχέση με αυτό το θέμα οποιαδήποτε στιγμή.

4) Δεν προσφέρουμε ποτέ ούτε πουλάμε τα δεδομένα σας.

5) Δεσμευόμαστε να διατηρούμε τα δεδομένα σας ασφαλή και προστατευμένα. Έτσι, συνεργαζόμαστε μόνο με έμπιστους εταίρους.

6) Δεσμευόμαστε για πλήρη διαφάνεια στον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα δεδομένα σας.

7) Δεν χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας με τρόπους για τους οποίους δεν σας έχουμε ενημερώσει.

8) Σεβόμαστε τα δικαιώματά σας και προσπαθούμε πάντα να ικανοποιούμε τα αιτήματά σας στο μέτρο του δυνατού, σύμφωνα με τις νομικές και λειτουργικές ευθύνες μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές μας για το ιδιωτικό απόρρητο, παραθέτουμε στη συνέχεια  τους τύπους των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που ενδέχεται να λαμβάνουμε από εσάς άμεσα ή από την αλληλεπίδρασή σας μαζί μας, τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να τα χρησιμοποιούμε, τους φορείς με τους οποίους μπορεί να τα μοιραζόμαστε, τον τρόπο με τον οποίο τα προστατεύουμε και τα διατηρούμε ασφαλή, καθώς και τα δικαιώματά σας σχετικά με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας. Φυσικά, όλες οι περιπτώσεις μπορεί να μην ισχύουν για εσάς. Η παρούσα Πολιτική σάς παρέχει μια επισκόπηση όλων των πιθανών καταστάσεων στις οποίες θα μπορούσαμε να αλληλεπιδράσουμε μαζί σας.

Όσο περισσότερο αλληλεπιδράτε μαζί μας, τόσο καλύτερα σας γνωρίζουμε και είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε όλο και πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες.

Όταν κοινοποιείτε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε εμάς ή όταν συλλέγουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σχετικά με εσάς, τα χρησιμοποιούμε σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική. Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις πληροφορίες. Εάν έχετε απορίες ή προβληματισμούς σχετικά με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας, επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή με την αποστολή επιστολής στη διεύθυνση: Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 39Α, 142 34, Νέα Ιωνία Αττικής, υπόψη του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων.

ΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ;

Ποιοι είμαστε;

Τι είναι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα;

Ποια δεδομένα συλλέγουμε από εσάς και πώς τα χρησιμοποιούμε;

Πώς συλλέγουμε ή λαμβάνουμε τα δεδομένα σας;

Αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων

Κατάρτιση προφίλ

Ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας;

Πού αποθηκεύουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας;

Για πόσο διάστημα διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας;

Είναι ασφαλή τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας;

Σύνδεσμοι προς ιστοσελίδες τρίτων και σύνδεση μέσω προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social login)

Περιεχόμενο που δημιουργείται από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από χρήστες

Τα δικαιώματα και οι επιλογές σας

Επικοινωνία

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

 

Η L’Oréal Hellas Α.Ε. είναι υπεύθυνη για τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που κοινοποιείτε σε εμάς. Οι εκφράσεις «L’Oréal», «εμάς», «μας» ή «εμείς» υποδηλώνουν την εν λόγω οντότητα. Η L’Oréal είναι ο «υπεύθυνος επεξεργασίας των δεδομένων» για τους σκοπούς της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων.

LOr éal Hellas A .E .

Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 39Α, 142 34, Νέα Ιωνία, Ελλάδα

https://www.loreal.com/en/greece/

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ;

Ως «δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα» νοούνται οποιεσδήποτε πληροφορίες ή στοιχεία πληροφοριών που θα μπορούσαν να σας ταυτοποιήσουν είτε άμεσα (π.χ. το όνομά σας) ή έμμεσα (π.χ. μέσω ψευδωνυμοποιημένων δεδομένων όπως ένας μοναδικός αναγνωριστικός αριθμός). Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα περιλαμβάνουν στοιχεία όπως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου/κατοικίας/αριθμό κινητού τηλεφώνου, ονόματα χρήστη, εικόνες προφίλ, προσωπικές προτιμήσεις και αγοραστικές συνήθειες, περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη, οικονομικές πληροφορίες και στοιχεία υγείας και ομορφιάς. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν μοναδικά αριθμητικά αναγνωριστικά στοιχεία ταυτότητας, όπως η διεύθυνση IP του υπολογιστή σας ή η διεύθυνση MAC της κινητής συσκευής σας, καθώς και Cookies.

ΠΟΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ;

Η L'Oréal πιστεύει ότι εσείς, ο καταναλωτής, βρίσκεστε στο επίκεντρο αυτού που κάνουμε. Επιζητούμε την επικοινωνία μαζί σας, να σας γνωρίσουμε καλύτερα, καθώς και να δημιουργούμε και να παρέχουμε προϊόντα που απολαμβάνετε. Και γνωρίζουμε ότι πολλοί από εσάς επιθυμείτε την επικοινωνία μαζί μας. Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κοινοποιήσετε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας σε εμάς και για να τα συλλέξουμε.

Πώς συλλέγουμε ή λαμβάνουμε τα δεδομένα σας;

Ενδέχεται να συλλέγουμε ή να λαμβάνουμε δεδομένα από εσάς μέσω των ιστοσελίδων, εντύπων, εφαρμογών, συσκευών, προϊόντων ή σελίδων εμπορικών σημάτων της L’Oréal στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή με άλλο τρόπο. Μερικές φορές μάς παρέχετε τα εν λόγω δεδομένα άμεσα (π.χ. όταν δημιουργείτε λογαριασμό, επικοινωνείτε μαζί μας, αγοράζετε από τις ιστοσελίδες/εφαρμογές ή καταστήματα/ινστιτούτα αισθητικής μας), ή κάποιες φορές τα συλλέγουμε (π.χ. χρησιμοποιώντας Cookies για να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιείτε τις ιστοσελίδες/εφαρμογές μας) ή, ορισμένες φορές, λαμβάνουμε τα δεδομένα σας από τρίτους, συμπεριλαμβανομένων άλλων οντοτήτων του Ομίλου L’Oréal.

Όταν συλλέγουμε δεδομένα, επισημαίνουμε τα υποχρεωτικά πεδία μέσω αστερίσκων όπου αυτά τα δεδομένα είναι απαραίτητα για να εκτελέσουμε τις εξής ενέργειες:

- Εκτέλεση της σύμβασής μας μαζί σας (π.χ. για την παράδοση των προϊόντων που αγοράζετε στις ιστοσελίδες/εφαρμογές μας).

- Παροχή της υπηρεσίας που ζητήσατε (π.χ. για να σας προμηθεύουμε ενημερωτικό δελτίο).

- Συμμόρφωση με νομικές απαιτήσεις (π.χ. τιμολόγηση).

Εάν δεν παράσχετε τα δεδομένα που επισημαίνονται με αστερίσκο, αυτό ενδέχεται να επηρεάσει την ικανότητά μας να παρέχουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Παραθέτουμε περισσότερες λεπτομέρειες στον παρακάτω πίνακα, όπου διευκρινίζουμε τα εξής:

1) Στο πλαίσιο ποιας αλληλεπίδρασης μπορεί να παρέχονται ή να συλλέγονται τα δεδομένα σας; Αυτή η στήλη εξηγεί σε ποια δραστηριότητα ή κατάσταση εμπλέκεστε όταν χρησιμοποιούμε ή συλλέγουμε τα δεδομένα σας. Για παράδειγμα, εάν πραγματοποιείτε αγορά, εγγράφεστε σε ενημερωτικό δελτίο ή περιηγείστε σε ιστοσελίδα/εφαρμογή.

2) Ποια δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μπορούμε να λαμβάνουμε από εσάς απευθείας ή ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασής σας με εμάς; Αυτή η στήλη εξηγεί τους τύπους δεδομένων που ενδέχεται να συλλέγουμε σχετικά με εσάς, ανάλογα με την περίσταση.

3) Πώς και γιατί μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε; Αυτή η στήλη εξηγεί πώς μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας και τους σκοπούς συλλογής τους.

4) Ποια είναι η νομική βάση για τη χρήση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας; Αυτή η στήλη εξηγεί τον λόγο για τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας.

Ανάλογα με τον σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιούνται τα δεδομένα, η νομική βάση για την επεξεργασία των δεδομένων σας μπορεί να είναι:

Η συγκατάθεσή σας.

Το έννομο συμφέρον μας, το οποίο μπορεί να είναι:

Η βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας : πιο συγκεκριμένα, των επιχειρηματικών μας συμφερόντων, για να μας βοηθήσετε να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας και, ως εκ τούτου, να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες, τις ιστοσελίδες / εφαρμογές / συσκευές μας, τα προϊόντα και τα εμπορικά μας σήματα προς όφελος των καταναλωτών μας.

Η πρόληψη της απάτης : να εξασφαλίσουμε ότι η πληρωμή έχει ολοκληρωθεί και προστατεύεται από απάτη και υπεξαίρεση.

Η προστασία των εργαλείων μας : να διατηρούμε τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε (τις ιστοσελίδες/εφαρμογές/συσκευές μας) ασφαλή και προστατευμένα και να διασφαλίζουμε ότι λειτουργούν σωστά και βελτιώνονται συνεχώς.

Η εκτέλεση σύμβασης : πιο συγκεκριμένα, να εκτελούμε τις υπηρεσίες που ζητάτε από εμάς.

Νομικοί λόγοι όπου η επεξεργασία απαιτείται από τη νομοθεσία.

Επισκόπηση πληροφοριών σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις σας με εμάς και τις συνέπειές τους στα δεδομένα σας

Αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων

Για την προστασία των συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω των ιστοσελίδων /εφαρμογών/συσκευών μας από απάτη και υπεξαίρεση, χρησιμοποιούμε λύσεις τρίτου παρόχου. Η μέθοδος ανίχνευσης της απάτης βασίζεται, για παράδειγμα, σε απλές συγκρίσεις, συσχέτιση, ομαδοποίηση, πρόβλεψη και εντοπισμό ακραίων τιμών με τη χρήση έξυπνων παραγόντων, τεχνικών συγχώνευσης δεδομένων και διαφόρων τεχνικών εξόρυξης δεδομένων.

Αυτή η διαδικασία εντοπισμού απάτης μπορεί να είναι απολύτως αυτοματοποιημένη ή μπορεί να περιλαμβάνει ανθρώπινη παρέμβαση όπου ένα πρόσωπο λαμβάνει την τελική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, λαμβάνουμε όλες τις εύλογες προφυλάξεις και δικλείδες ασφαλείας για να περιορίσουμε την πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Λόγω της διαδικασίας αυτόματου εντοπισμού απάτης, ενδέχεται i) να αντιμετωπίσετε καθυστέρηση κατά την επεξεργασία της παραγγελίας/του αιτήματός σας ενόσω η συναλλαγή σας εξετάζεται από εμάς και ii) να περιοριστεί ή να αποκλειστεί η παροχή μιας υπηρεσίας σε εσάς εάν εντοπιστεί κίνδυνος απάτης. Έχετε δικαίωμα πρόσβασης σε πληροφορίες με βάση τις οποίες λαμβάνουμε την απόφασή μας. Ανατρέξτε στην ενότητα «Τα δικαιώματα και οι επιλογές σας» παρακάτω.

Κατάρτιση προφίλ

Όταν αποστέλλουμε ή προβάλλουμε εξατομικευμένες επικοινωνίες ή περιεχόμενο, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ορισμένες τεχνικές που χαρακτηρίζονται ως «κατάρτιση προφίλ» (δηλ. κάθε μορφή αυτοματοποιημένης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνίσταται στη χρήση των εν λόγω δεδομένων για την αξιολόγηση ορισμένων προσωπικών πτυχών ενός φυσικού προσώπου, ιδίως για την ανάλυση ή την πρόβλεψη πτυχών που αφορούν τις προσωπικές προτιμήσεις, τα ενδιαφέροντα, την οικονομική κατάσταση,  τη συμπεριφορά, τη θέση, την υγεία, την αξιοπιστία ή τις μετακινήσεις του εν λόγω φυσικού προσώπου). Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να συλλέξουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για εσάς στα διάφορα σενάρια που αναφέρονται στον παραπάνω πίνακα. Συγκεντρώνουμε αυτά τα δεδομένα και τα αναλύουμε για να αξιολογήσουμε και να προβλέψουμε τις προσωπικές προτιμήσεις ή/και τα ενδιαφέροντά σας.

Βάσει της ανάλυσής μας, αποστέλλουμε ή προβάλλουμε επικοινωνίες ή/και περιεχόμενο προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντα/τις ανάγκες σας.

Έχετε δικαίωμα να αντιταχθείτε στη χρήση των δεδομένων σας για σκοπούς «κατάρτισης προφίλ» σε ορισμένες περιπτώσεις. Ανατρέξτε στην ενότητα «Τα δικαιώματα και οι επιλογές σας» παρακάτω.

Ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας;

Ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας εντός του Ομίλου L’Oréal για λόγους συμμόρφωσης με τις νομικές υποχρεώσεις μας, πρόληψης της απάτης ή/και διασφάλισης των εργαλείων μας, βελτίωσης των προϊόντων και των υπηρεσιών μας ή κατόπιν σχετικής συγκατάθεσης από μέρους σας.

Ανάλογα με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν και μόνο με βάση την ανάγκη γνώσης, ορισμένα από τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας μπορεί να είναι προσβάσιμα από οντότητες του Ομίλου L’Oréal παγκοσμίως, ει δυνατόν με ψευδωνυμοποιημένο τρόπο (χωρίς να επιτρέπεται η άμεση αναγνώριση) και όποτε κρίνεται απαραίτητο για να σας παρασχεθούν οι υπηρεσίες που ζητήσατε.

Ενδέχεται επίσης να κοινοποιήσουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας με ψευδωνυμοποιημένο τρόπο (χωρίς να επιτρέπεται η άμεση ταυτοποίηση) σε επιστήμονες του τομέα Έρευνας & Καινοτομίας της L’Oréal, συμπεριλαμβανομένων αυτών που βρίσκονται εκτός της χώρας σας, για σκοπούς έρευνας και καινοτομίας.

Όπου επιτρέπεται, ενδέχεται επίσης να κοινοποιήσουμε ορισμένα από τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συλλέγονται μέσω Cookies, στα εμπορικά μας σήματα, προκειμένου να εναρμονίσουμε και να επικαιροποιήσουμε τις πληροφορίες που μοιράζεστε μαζί μας, να καταρτίσουμε στατιστικές με βάση τα χαρακτηριστικά σας και να προσαρμόσουμε τις επικοινωνίες μας.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ομίλου L’Oréal για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον Όμιλο L’Oréal , τα εμπορικά του σήματα και τις τοποθεσίες τους .

Ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας για σκοπούς εμπορικής προώθησης σε τρίτους ή οντότητες του Ομίλου L’Oréal.

Κοινοποιούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας σε τρίτους για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης μόνο με τη συγκατάθεσή σας. Σε αυτό το πλαίσιο, τα δεδομένα σας υποβάλλονται σε επεξεργασία από το εν λόγω τρίτο μέρος, το οποίο ενεργεί ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων, οπότε ισχύουν οι δικοί του όροι & προϋποθέσεις και πολιτική απορρήτου. Θα πρέπει να ελέγχετε προσεκτικά τα έγγραφά του εν λόγω τρίτου μέρους πριν δώσετε τη συγκατάθεσή σας για τη γνωστοποίηση των πληροφοριών σας σε αυτό.

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας ενδέχεται επίσης να υποβληθούν σε επεξεργασία για λογαριασμό μας από έμπιστους τρίτους παρόχους.

Βασιζόμαστε σε έμπιστους τρίτους για την εκτέλεση μιας σειράς επιχειρηματικών λειτουργιών για λογαριασμό μας. Παρέχουμε σε αυτούς μόνο τις πληροφορίες που χρειάζονται για την εκτέλεση της υπηρεσίας και απαιτούμε να μην χρησιμοποιούν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Καταβάλλουμε πάντοτε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι όλα τα τρίτα μέρη με τα οποία συνεργαζόμαστε διατηρούν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας ασφαλή. Για παράδειγμα, μπορεί να αναθέσουμε υπηρεσίες που απαιτούν την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας σε:

Τρίτα μέρη που μας βοηθούν και μας υποστηρίζουν στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως κοινωνική ακρόαση, εντοπισμός καταστημάτων, προγράμματα επιβράβευσης, διαχείριση ταυτότητας, αξιολογήσεις και κριτικές, διαχείριση πελατειακών σχέσεων (CRM), ανάλυση δεδομένων ιστού (web analytics) και μηχανή αναζήτησης, εργαλεία επιμέλειας περιεχομένου που παράγονται από τους χρήστες.

Φορείς παροχής υπηρεσιών διαφήμισης, εμπορικής προώθησης, ψηφιακών μέσων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να μας βοηθήσουν στην παροχή διαφημίσεων, εμπορικής προώθησης και εκστρατειών, στην ανάλυση της αποτελεσματικότητάς τους και στη διαχείριση των στοιχείων επικοινωνίας και των ερωτήσεών σας.

Τρίτα μέρη που πρέπει να σας παραδώσουν ένα προϊόν, π.χ. ταχυδρομικές υπηρεσίες/υπηρεσίες παράδοσης.

Τρίτα μέρη που μας βοηθούν και μας υποστηρίζουν στην παροχή υπηρεσιών ΤΠ, όπως πάροχοι πλατφόρμας, υπηρεσίες φιλοξενίας, συντήρησης και υποστήριξης των βάσεων δεδομένων μας, καθώς και του λογισμικού και των εφαρμογών μας που μπορεί να περιέχουν δεδομένα σχετικά με εσάς (οι εν λόγω υπηρεσίες ενδέχεται ενίοτε να συνεπάγονται πρόσβαση στα δεδομένα σας για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών).

Παρόχους υπηρεσιών πληρωμών και υπηρεσίες πληροφοριών πιστοληπτικής ικανότητας με σκοπό την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητάς σας και την επαλήθευση των στοιχείων σας, όταν αυτό αποτελεί προϋπόθεση για τη σύναψη σύμβασης μαζί σας.

Τρίτα μέρη που μας βοηθούν στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης πελατών και της επαγρύπνησης σχετικά με τα καλλυντικά.

Ενδέχεται ακόμα να γνωστοποιήσουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας σε τρίτους:

Σε περίπτωση πώλησης επιχείρησης ή περιουσιακών στοιχείων μας, οπότε ενδέχεται να γνωστοποιήσουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας στον υποψήφιο αγοραστή της εν λόγω επιχείρησης ή περιουσιακών στοιχείων. Εάν η L’Oréal ή μέρος των περιουσιακών της στοιχείων αποκτηθεί από τρίτο, τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που διατηρεί για τους πελάτες της σε σχέση με τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία αποτελούν μέρος των μεταβιβασθέντων περιουσιακών στοιχείων. Σε αυτή την περίπτωση και όπου κρίνεται κατάλληλο, ο αγοραστής, ενεργώντας ως νέος υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων, επεξεργάζεται τα δεδομένα σας και η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας διέπεται από τη δική του πολιτική απορρήτου.

Εάν έχουμε καθήκον να γνωστοποιήσουμε ή να μοιραστούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας προκειμένου να συμμορφωθούμε με νομική υποχρέωση, ή προκειμένου να επιβάλουμε ή να εφαρμόσουμε τους όρους χρήσης/πωλήσεών μας ή άλλους όρους και προϋποθέσεις που έχετε αποδεχθεί, ή προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, την περιουσία ή την ασφάλεια της L’Oréal, των πελατών ή των εργαζομένων μας.

Εάν έχουμε τη συγκατάθεσή σας.

Εάν μας το επιτρέπει η νομοθεσία.

 

 

Ενδέχεται να γνωστοποιήσουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας στους εταίρους μας στις εξής περιπτώσεις:

Η υπηρεσία στην οποία εγγράφεστε δημιουργήθηκε από κοινού από τη L’Oréal και έναν εταίρο (για παράδειγμα, εφαρμογή με κοινό εμπορικό σήμα). Σε αυτή την περίπτωση, η L’Oréal και ο εταίρος επεξεργάζονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας ο καθένας για δικούς του σκοπούς και, σε αυτό το πλαίσιο, τα δεδομένα σας υποβάλλονται σε επεξεργασία:

o    Από τη L’Oréal σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

o    Από τον εταίρο που ενεργεί επίσης ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων με τους δικούς του όρους και προϋποθέσεις και σύμφωνα με τη δική του πολιτική απορρήτου.

Συμφωνείτε να λαμβάνετε εμπορικές επικοινωνίες και ανακοινώσεις εμπορικής προώθησης από εταίρο της L’Oréal μέσω αποκλειστικής προαιρετικής συμμετοχής (για παράδειγμα, μέσω εφαρμογής που φέρει το εμπορικό σήμα της L’Oréal και διατίθεται στους εταίρους της). Σε αυτή την περίπτωση, τα δεδομένα σας υποβάλλονται σε επεξεργασία από τον εταίρο που ενεργεί ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων υπό τους δικούς του όρους και προϋποθέσεις και σύμφωνα με τη δική του πολιτική απορρήτου.

Μπορεί να δημοσιεύσουμε περιεχόμενο από τα κοινωνικά δίκτυα σε ιστοσελίδες φορέων τους ποίους υποστηρίζουμε. Σε περίπτωση που συμβουλεύεστε περιεχόμενο στην ιστοσελίδα/τις εφαρμογές μας το οποίο προέρχεται από τα κοινωνικά δίκτυα, ένα Cookie από το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο μπορεί να αποθηκευτεί στη συσκευή σας. Για περισσότερες πληροφορίες, συνιστούμε να ανατρέξετε στην Πολιτική Cookies των εν λόγω κοινωνικών δικτύων.

Όταν χρησιμοποιούμε υπηρεσίες διαφήμισης της Google στις ιστοσελίδες/εφαρμογές μας, η Google θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης και χρήσης των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας. Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Google χρησιμοποιεί τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας σε αυτό το πλαίσιο, ανατρέξτε στο Απόρρητο και όρους της Google (Google Privacy & Terms) , που διέπει αυτές τις υπηρεσίες και την επεξεργασία δεδομένων.

Πληροφορίες που συλλέγει το Facebook και μοιράζεται μαζί μας

Όλες οι δυνατότητες και οι υπηρεσίες του Facebook που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα/εφαρμογή μας διέπονται από την Πολιτική Δεδομένων (Data Policy) του Facebook , όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα απορρήτου και τις επιλογές ρυθμίσεων που διαθέτετε.

 Χρησιμοποιώντας την παρούσα ιστοσελίδα/εφαρμογή, μπορείτε να:

- Πραγματοποιήσετε εγγραφή μέσω της σύνδεσής σας στο Facebook. Εάν το κάνετε, αυτό σημαίνει πως δίνετε τη συγκατάθεσή σας για την κοινοποίηση ορισμένων από τα στοιχεία του δημόσιου προφίλ σας σε εμάς.

- Χρησιμοποιήσετε τα πρόσθετα (plug-ins) μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Facebook, όπως «like» ή «share», αναφορικά με το περιεχόμενό μας στην πλατφόρμα του Facebook.

- Αποδεχτείτε τα Cookies από την παρούσα ιστοσελίδα/εφαρμογή (αναγνωρίζονται επίσης ως «Facebook Pixel») που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τις δραστηριότητές σας, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με τη συσκευή σας, τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, τις αγορές που πραγματοποιείτε και τις διαφημίσεις που βλέπετε, ανεξάρτητα αν διαθέτετε λογαριασμό ή είστε συνδεδεμένοι στο Facebook ή όχι. Όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα χαρακτηριστικά του Facebook, εμείς συλλέγουμε δεδομένα που μας βοηθούν:

- Να προβάλλουμε σε εσάς διαφημίσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν στο Facebook (ή στο Instagram, το Messenger ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία του Facebook).

- Να αποτιμήσουμε και να αναλύσουμε την αποτελεσματικότητα της ιστοσελίδας/εφαρμογής και των διαφημίσεών μας.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσουμε τις προσωπικές πληροφορίες που μας παρέχετε στην παρούσα ιστοσελίδα/εφαρμογή (όπως όνομα και επώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ταχυδρομική διεύθυνση, φύλο και αριθμό τηλεφώνου) για την ταυτοποίησή σας στο Facebook (ή στο Instagram, το Messenger ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία του Facebook) προκειμένου σας προβάλλουμε διαφημίσεις ακόμα πιο εξατομικευμένες ειδικά για εσάς. Στο πλαίσιο αυτό, το Facebook δεν θα κοινοποιεί τα προσωπικά στοιχεία σας και θα τα διαγράφει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης. 

Δεν προσφέρουμε ούτε πουλάμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας.

Πού αποθηκεύουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας

Τα δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς μπορεί να διαβιβαστούν, να προσπελαστούν και να αποθηκευτούν σε προορισμό εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου («ΕΟΧ»). Μπορεί επίσης να υποβληθούν σε επεξεργασία από μέλη του προσωπικού που εργάζονται εκτός του ΕΟΧ και εργάζονται για εμάς ή για κάποιον από τους παρόχους υπηρεσιών μας.

Η L’Oréal διαβιβάζει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εκτός του ΕΟΧ μόνο με ασφαλή και νόμιμο τρόπο. Καθώς ορισμένες χώρες ενδέχεται να μην διαθέτουν νόμους που διέπουν τη χρήση και τη διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι τα τρίτα μέρη τηρούν τις δεσμεύσεις που παρατίθενται στην παρούσα Πολιτική. Τα μέτρα αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν την αναθεώρηση των προτύπων απορρήτου και ασφάλειας τρίτων ή/και τη σύναψη κατάλληλων συμβάσεων (με βάση το υπόδειγμα που έχει υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είναι διαθέσιμο εδώ).

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας σύμφωνα με την ενότητα «Επικοινωνία» παρακάτω.

Για πόσο διάστημα διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας

Διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας μόνο για όσο χρονικό διάστημα τα χρειαζόμαστε για τον σκοπό για τον οποίο τα συλλέγουμε, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανάγκες σας ή να συμμορφωθούμε με τις νομικές μας υποχρεώσεις.

Για τον προσδιορισμό της περιόδου διατήρησης των δεδομένων σας, χρησιμοποιούμε τα ακόλουθα κριτήρια:

Όταν αγοράζετε προϊόντα και υπηρεσίες, διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας για όσο χρόνο διαρκεί η συμβατική σχέση μας.

Όταν συμμετέχετε σε προωθητική προσφορά, διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας για όσο χρόνο διαρκεί η προωθητική προσφορά.

Όταν επικοινωνείτε μαζί μας για τη διενέργεια έρευνας, διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας για το διάστημα που απαιτείται για την επεξεργασία της έρευνάς σας.

Όταν δημιουργείτε λογαριασμό, διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας έως ότου μας ζητήσετε να τα διαγράψουμε ή μετά από περίοδο αδράνειας (μη ενεργή αλληλεπίδραση με εμπορικά σήματα) που ορίζεται σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς και οδηγίες.

Εφόσον έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας για τη λήψη υπηρεσιών άμεσης εμπορικής προώθησης, διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας έως ότου καταργήσετε την εγγραφή σας ή μας ζητήσετε να τα διαγράψουμε ή έπειτα από περίοδο αδράνειας (μη ενεργή αλληλεπίδραση με εμπορικά σήματα) που ορίζεται σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς και οδηγίες.

Όταν τοποθετούνται Cookies στον υπολογιστή σας, τα διατηρούμε για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για την επίτευξη των σκοπών τους (π.χ. όσο διαρκεί η επίσκεψή σας στην αντίστοιχη ιστοσελίδα όταν πρόκειται για Cookies καλαθιού αγορών ή Cookies αναγνωριστικού αριθμού) και για περίοδο που ορίζεται σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς και οδηγίες.

Ενδέχεται να διατηρούμε ορισμένα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για λόγους συμμόρφωσης με τις νομικές ή κανονιστικές υποχρεώσεις μας, καθώς και για να μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα δικαιώματά μας (για παράδειγμα, να υποστηρίζουμε τις αξιώσεις μας ενώπιον δικαστηρίων) ή για σκοπούς στατιστικής ή ιστορικού.

Όταν δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας, αυτά αφαιρούνται από τα συστήματα και τα αρχεία μας ή ανωνυμοποιούνται ώστε να μην μπορείτε πλέον να ταυτοποιείστε από αυτά.

Είναι ασφαλή τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας;

Δεσμευόμαστε να διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας ασφαλή και να λαμβάνουμε όλες τις εύλογες προφυλάξεις για να το πράξουμε. Συνάπτουμε συμβάσεις με τους έμπιστους τρίτους που διαχειρίζονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας, βάσει των οποίων υποχρεούνται να κάνουν το ίδιο.

Καταβάλλουμε πάντοτε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατεύσουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας και, αφού τα λάβουμε, χρησιμοποιούμε αυστηρές διαδικασίες και χαρακτηριστικά ασφαλείας στην προσπάθεια μας να αποτρέψουμε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτά. Καθώς η διαβίβαση πληροφοριών μέσω του διαδικτύου δεν είναι απολύτως ασφαλής, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των δεδομένων σας που διαβιβάζονται στην ιστοσελίδα μας. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε διαβίβαση γίνεται με δική σας ευθύνη.

Σύνδεσμοι προς ιστοσελίδες τρίτων και σύνδεση μέσω προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social login)

Οι ιστοσελίδες και εφαρμογές μας μπορεί κατά καιρούς να περιέχουν συνδέσμους προς και από τις ιστοσελίδες των συνεργαζόμενων δικτύων, διαφημιστών και συνδεδεμένων εταιρειών μας. Εάν ακολουθήσετε έναν σύνδεσμο προς οποιαδήποτε από αυτές τις ιστοσελίδες, λάβετε υπόψη ότι οι εν λόγω ιστοσελίδες διαθέτουν τη δική τους πολιτική απορρήτου και ότι εμείς δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τις πολιτικές αυτές. Ελέγξτε αυτές τις πολιτικές προτού υποβάλετε οποιαδήποτε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα στις εν λόγω ιστοσελίδες.

Ενδέχεται επίσης να σας παρέχουμε τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social login). Εάν επιλέξετε αυτή τη δυνατότητα, λάβετε υπόψη ότι κοινοποιείτε τις πληροφορίες του προφίλ σας σε εμάς ανάλογα με τις ρυθμίσεις της εκάστοτε πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Επισκεφθείτε τη σχετική πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ανατρέξτε στην πολιτική απορρήτου της για να κατανοήσετε πώς πραγματοποιείται η κοινοποίηση και χρήση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας σε αυτό το πλαίσιο.

Περιεχόμενο που δημιουργείται από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από χρήστες

Ορισμένες από τις ιστοσελίδες και εφαρμογές μας επιτρέπουν στους χρήστες να υποβάλλουν το δικό τους περιεχόμενο. Μην ξεχνάτε ότι το κοινό μπορεί να δει οποιοδήποτε περιεχόμενο υποβάλλεται σε κάποια από τις πλατφόρμες μας μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επομένως θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με την παροχή ορισμένων προσωπικών δεδομένων, π.χ. οικονομικές πληροφορίες ή στοιχεία διεύθυνσης. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για ενέργειες στις οποίες προβαίνουν άλλα φυσικά πρόσωπα σε περίπτωση που αναρτάτε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε κάποια από τις πλατφόρμες μας μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σας συνιστούμε να μην κοινοποιείτε αυτές τις πληροφορίες.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ

Η L’Oréal σέβεται το δικαίωμά σας στην ιδιωτική ζωή: είναι σημαντικό να έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας. Έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα:

Για τη διεκπεραίωση του αιτήματός σας, ενδέχεται να απαιτήσουμε απόδειξη της ταυτότητάς σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για τυχόν απορίες ή προβληματισμούς σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας και χρήσης των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, ή αν θέλετε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματά σας ανωτέρω, επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή με την αποστολή επιστολής στην ταχυδρομική διεύθυνση Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 39Α, 142 34, Νέα Ιωνία Αττικής, υπόψη του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων.

Η τελευταία ανανέωση της Πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων έγινε τον Ιούλιο του 2022