Main content

ΠΏΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΤΈΛΕΙΟ ΚΡΑΓΙΌΝ ΑΝΆΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΊΔΑ ΣΟΥ

Σου έχει τύχει ποτέ να δοκιμάσεις ένα προϊόν χειλιών που έχει γίνει viral και να διαπιστώσεις ότι σε εσένα φαίνεται πολύ διαφορετικό από ό,τι στα social media; Αν ναι, τότε σίγουρα θα έχεις ήδη καταλάβει ότι το κραγιόν είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Μπορεί ας πούμε ένα κραγιόν που δείχνει τέλειο στην κολλητή σου, εσένα να μη σου πηγαίνει καθόλου –και το αντίθετο. Επομένως, το να βρεις την ιδανική απόχρωση κραγιόν απαιτεί συνήθως λίγη περισσότερη μαεστρία από το να πάρεις απλώς τυχαία ένα από το ράφι.
Αν αναρωτιέσαι τι χρώμα κραγιόν να επιλέξεις, θα σου πούμε εμείς μερικά κολπάκια που θα σε βοηθήσουν στην αναζήτησή σου. Το πιο σημαντικό, και μάλιστα με διαφορά, είναι να κατανοήσεις τον τόνο και τον υποτόνο της επιδερμίδας σου. Σε αυτόν τον οδηγό της NYX Professional Makeup για τα κραγιόν, σου εξηγούμε τις διαφορές μεταξύ τόνου και υποτόνου επιδερμίδας. Έπειτα, θα μάθεις γιατί ο τόνος και ο υποτόνος της επιδερμίδας σου έχουν σημασία όταν επιλέγεις κραγιόν. Και τέλος, θα βρεις τις προτάσεις μας για το ιδανικό κραγιόν για ψυχρές, θερμές και ουδέτερες επιδερμίδες. Διάβασε παρακάτω και βρες την ιδανική απόχρωση κραγιόν για σένα!

ΤΟΝΟΣ VS. ΥΠΟΤΟΝΟΣ: ΣΟΥ ΕΞΗΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη κατά την επιλογή κραγιόν είναι ο τόνος και ο υποτόνος της επιδερμίδας σου. Ο τόνος περιγράφει το ορατό χρώμα της επιδερμίδας μας σε μια δεδομένη στιγμή. Αυτό μπορεί να αλλάξει (π.χ. να σκουρύνει όταν μαυρίζουμε το καλοκαίρι, ή να γίνει πιο ανοιχτό τον χειμώνα), αλλά γενικά παραμένει αρκετά σταθερό. Από την άλλη, ο υποτόνος δεν αλλάζει –είναι είτε ψυχρός, είτε θερμός, είτε ουδέτερος. Συνήθως, μας κολακεύουν περισσότερο τα κραγιόν που έχουν τον ίδιον υποτόνο με την επιδερμίδα μας (ο ίδιος κανόνας ισχύει και για το μέικαπ, το concealer –ακόμα και το χρώμα των μαλλιών μας).
Ένας εύκολος τρόπος να προσδιορίσεις τον υποτόνο σου είναι να κοιτάξεις τις φλέβες στον καρπό σου. Αν φαίνονται μπλε ή μωβ, πιθανότατα έχεις ψυχρό υποτόνο· από την άλλη, αν φαίνονται πράσινες, το πιο πιθανό είναι να έχεις θερμό υποτόνο. Αν οι φλέβες σου φαίνονται κάτι ανάμεσα σε μπλε και πράσινο, τότε μάλλον έχεις ουδέτερο υποτόνο. Άλλος ένας τρόπος να βρεις τον υποτόνο σου είναι κάνοντας το τεστ των κοσμημάτων. Τα ασημένια κοσμήματα δείχνουν συνήθως πιο κολακευτικά σε ψυχρές επιδερμίδες, ενώ τα χρυσά κοσμήματα αναδεικνύουν όμορφα τις θερμές επιδερμίδες. Αν σου πηγαίνουν εξίσου τα ασημένια και τα χρυσά κοσμήματα, τότε ο υποτόνος της επιδερμίδας σου είναι μάλλον ουδέτερος.

Κραγιόν για ψυχρούς υποτόνους
Όταν μιλάμε για κραγιόν και επιδερμίδα, ο κανόνας λέει «όμοιο προς όμοιο». Με άλλα λόγια, αν έχεις ψυχρή επιδερμίδα, επίλεξε ένα κραγιόν με ψυχρό (δλδ. μπλε) υποτόνο. Αν ψάχνεις ένα κόκκινο κραγιόν, σου προτείνουμε να επιλέξεις ένα κλασσικό, καθαρό κόκκινο, όπως το Shine Loud High Shine Lip Color στην απόχρωση Rebel in Red. Παρ’ όλο που το κόκκινο παραδοσιακά θεωρείται θερμή απόχρωση, ένα κόκκινο σε πιο ψυχρούς τόνους θα αναδείξει καλύτερα την επιδερμίδα σου από ό,τι ένα φλογερό πορτοκαλοκόκκινο.
Όσο για τα ροζ και τα nudes, επίλεξε αποχρώσεις κοντά στο φυσικό χρώμα των χειλιών σου ή αποχρώσεις που να πηγαίνουν προς το μωβ-ροζ, όπως το Smooth Whip Matte Lip Cream στην απόχρωση Fuzzy Slippers (είναι το τέλειο δαμασκηνί για παντού & πάντα). Στις ψυχρές επιδερμίδες ταιριάζουν επίσης οι πιο ιδιαίτερες αποχρώσεις –δοκίμασε το Butter Gloss στην απόχρωση Blueberry Tart για ένα απροσδόκητα cool look.

Κραγιόν για θερμούς υποτόνους
Στις επιδερμίδες με κίτρινους, χρυσούς ή σταρένιους τόνους –δηλαδή επιδερμίδες με θερμό υποτόνο–, συνήθως ταιριάζουν περισσότερο οι πιο ζεστές αποχρώσεις κραγιόν. Οι φθινοπωρινές αποχρώσεις, όπως το μπορντό και το βαθύ χρώμα του βατόμουρου, είναι ιδανικές για ένα έντονο look. Αν θέλεις κάτι πιο απαλό, μπορείς να επιλέξεις ένα ζεστό ροζ (π.χ. ένα κοραλλί), ένα σοκολατί ή ένα πορτοκαλί. Δοκίμασε το Lip Lingerie XXL Matte Liquid Lipstick στην απόχρωση En Fuego για ένα φωτεινό αλλά και απίστευτα κολακευτικό look. Εναλλακτικά, για ένα πιο διακριτικό look, δοκίμασε το Butter Gloss στην απόχρωση Orangesicle. (Συμβουλή: Συνδύασέ το με το Slim Lip Pencil στην απόχρωση Ever για τέλειο αποτέλεσμα σε δύο τόνους).

Κραγιόν για ουδέτερους υποτόνους
Αν έχεις ουδέτερη επιδερμίδα, υπάρχουν πολλές αποχρώσεις κραγιόν που θα σου ταιριάζουν άψογα –από τα ζεστά κεραμιδί μέχρι τα ψυχρά ροζ και καφέ, θα σου πηγαίνουν όλα πολύ. Σε αυτή την περίπτωση, σου συνιστούμε να λαμβάνεις υπόψη κυρίως τον τόνο και όχι τον υποτόνο της επιδερμίδας σου. Ιδανική επιλογή για ανοιχτές επιδερμίδες είναι οι ροζ και τριανταφυλλί αποχρώσεις, όπως το Soft Matte Lip Cream στην απόχρωση Tokyo ή το Lip Lingerie XXL Matte Liquid Lipstick στην απόχρωση Flaunt It. Αν η επιδερμίδα σου είναι κάπου στη μέση –ούτε πολύ ανοιχτή ούτε πολύ σκούρα–, μπορείς να πειραματιστείς με μια μεγάλη γκάμα κόκκινων και μενεξεδί αποχρώσεων. Εμείς αγαπάμε πολύ το Suede Matte Lipstick στην απόχρωση Brunch Me για τέλειο χρώμα από το πρωί ως το βράδυ. Τέλος, αν έχεις σκούρα επιδερμίδα, το χρώμα του βατόμουρου είναι το ιδανικό για σένα. Δοκίμασε το Lip Lingerie XXL Matte Liquid Lipstick στην απόχρωση Stamina για φωτεινό, πλούσιο χρώμα που μένει απόλυτα σταθερό για έως 16 ώρες.

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Όπως εξηγήσαμε και παραπάνω, οι πιο κολακευτικές αποχρώσεις κραγιόν θα είναι αυτές που έχουν τον ίδιον υποτόνο με την επιδερμίδα σου: ψυχρές αποχρώσεις αν έχεις ψυχρή επιδερμίδα, θερμές αποχρώσεις αν έχεις θερμή επιδερμίδα, και σχεδόν οποιαδήποτε απόχρωση αν έχεις ουδέτερη επιδερμίδα. Αν εξακολουθείς να έχεις αμφιβολίες για το τι κραγιόν να επιλέξεις, δοκίμασε το Online Virtual Try On εργαλείο της NYX Professional Makeup, το οποίο θα σου δώσει τη δυνατότητα να δεις live πάνω σου κραγιόν σε διάφορες αποχρώσεις και φινιρίσματα (από την άνεση του σπιτιού σου κιόλας!).
Σε τελική ανάλυση πάντως, πέρα από όλα αυτά που είπαμε εδώ, υπάρχει κάτι που είναι πιο σημαντικό από τον τόνο και τον υποτόνο της επιδερμίδας σου –κι αυτό είναι η προσωπική σου προτίμηση. Μην διστάσεις να πειραματιστείς με διάφορα χρώματα και να δεις τι σου αρέσει περισσότερο –ακόμα κι αν ο «κανόνας» λέει να μην επιλέγεις αποχρώσεις που έρχονται σε αντίθεση με την επιδερμίδα σου. Σου αρέσει; Σου δίνει αυτοπεποίθηση; Αυτό έχει σημασία!

On the same topic

Αν θα ήθελες να γράψουμε για κάτι που δεν υπάρχει στην αρθρογραφία μας, στείλε μας μήνυμα με την πρότασή σου στο Instagram @nyxcosmetics_greece !

Orientation message
For the best experience, please turn your device